Zoek binnen de website

Ik betaal je terug in 2117!

13-sep-2017 | Dat de rentes laag zijn, mag u ondertussen niet meer vreemd in de oren klinken. Gisteren was er weer een goed voorbeeld van de extremen die we het laatste jaar op de markt hebben gezien. De Oostenrijkse staat kwam namelijk de obligatiemarkt op met een issue van een nieuwe 100-jarige obligatie. Dat is er dus eentje voor het pensioen van mensen die nu nog niet eens geboren zijn. Daar mag dan wel een forse rente op geboden worden, toch...

Het sentiment op de aandelenbeurzen was gisteren weer onverminderd sterk. Deze week staat de AEX al 1,5% hoger. De eurodollar moest gedurende de dag een pas op de plaats maken, maar inmiddels handelen we alweer “gewoon” in de buurt van de 1,20.

De rentemarkt had het moeilijk om de Oostenrijkse obligatieUitleg over obligatie:Verhandelbaar bewijs van deelneming in een geldlening. Deze lening wordt bijvoorbeeld uitgegeven door een overheid of een onderneming. Een obligatie kan jaarlijks een vaste of variabele coupon uitkeren. Ook bestaan er zero-coupon obligaties die geen jaarlijkse coupon uitkeren maar richting het einde van de looptijd aangroeien tot 100%.-uitgifte te verwerken – ook dealers moeten hun posities hedgeUitleg over hedge:Ook wel 'afdekken'. Een transactie om het prijs- of koersrisico op een uitstaande transactie te verlagen.n – waardoor het geëiste rendementUitleg over rendement:De opbrengst van een belegging uitgedrukt als percentage van de investering. Dit wordt op de einddatum (eventueel samen met de hoofdsom) uitbetaald. op de 10-jaars Duitse obligatie bijvoorbeeld opliep van 0,34% naar 0,40%. Dit trok op haar beurt ook de 10-jaars swap tijdelijk mee omhoog naar 0,85%.

Lees het volledige bericht:

Ik betaal je terug in 2117